Forlaget KRAPSINGE OG KRESTEN RAVNKJÆR: HVORFOR IKKE?

LÆSERKOMMENTARER:

Hvis nogen skulle være nysgerrig efter, hvad der kan ske i GRUPPETERAPI, så vil jeg anbefale denne bog!

“Mine lærere” har skrevet en herlig “roman” om, hvad 12 “ganske almindelige mennesker” oplever, og hvordan de udvikles under et 1-årigt terapiforløb i såkaldt organisk psykoterapi.

Der er både humor, nænsomhed, varme, empati og respekt fra de to erfarne, fiktive gruppeledere. Der gennemgås også en række psykologiske begreber, f.eks. projektion, fortrængning, regression, fantasirejse m.m. Til hvert kapitel er der forklarende forfatterkommentarer.

Kan stærkt anbefales!

Eva Sellin, fysioterapeut og psykoterapeut


I skriver meget levende og vedkommende om mennesker og deres indre kampe. Jeg er meget begejstret for jeres bog og blev fanget fra første side.

Sjovt når I beskriver samme hændelsesforløb fra forskellige synsvinkler. Det viser hvor forskellige vi mennesker er, og hvor svært det sommetider er at være på bølgelængde og forstå hinanden. Det giver stof til eftertanke i forhold til mennesker jeg kender og har mødt. 

Bogen er spændende og læseværdig som den er og giver desuden masser af muligheder for fordybelse. Øv at det er slut med at følge de tolv personers rejse.

Anne Svarre, sosu assistent i hjemmeplejen


Jeg siger stort tak for mange timers fornøjelig læsning. I har skrevet noget så originalt som en roman, hvor drivkraften ligger i det dynamiske samspil mellem personerne. Man oplever hvordan nye og modige udspil på uventede måder åbner hidtil ukendte udviklingsmuligheder i hver enkelt deltager.
 
Som læser sidder man på forreste række når der virkelig sker noget som gør en forskel: Der hvor personerne for alvor kaster sig ud i at tage initiativer og reagere på hinanden. Det er svært at stoppe læsningen når man først er igang. Man kommer frem over banen i jeres let tilgængelige sprog holdt i en bevidst trivial-litteratur tone der gør personerne genkendelige som typer man får lyst til at følge. Spændende og uforudsigelig ligesom en god gammeldags knaldroman.
 
Desuden forstår I på en enkel måde at vise en masse om hvordan der kan arbejdes terapeutisk med personlige udviklingsprocesser.

Jeg kunne godt have læst længere og vil med begejstring anbefale bogen til alle som gerne vil fornemme og forstå sig selv og deres egne følelser og reaktioner i samspil med andre mennesker. 
 
Birgitte Due, psykoterapeut, cand. phil i litteratur 


Jeg fik en positiv overraskelse da jeg begyndte at læse jeres bog. Jeg havde forventet en bog med psykologiske fagtermer og begreber og blev positivt overrasket over hvor spændende alle disse menneskelige historier er og hvor tæt historierne kommer på vores dybe psykologiske lag. Meget spændende.

Hele tiden føler jeg teksten relaterer til alt det vi mennesker tumler med i vores liv.

Frede Knudsen, pensioneret skolelærer, musiker, tegner


Bogen bliver mere og mere spændende med alle de forskellige dramaer der udspiller sig på kryds og tværs. Det er rigtigt godt at I har lavet en personoptegnelse i starten af bogen. Jeg har udskrevet den og har den liggende ved siden af mig så jeg kan holde styr på hvem der er hvem. Efterhånden lærer jeg dem jo at kende, men især i starten var den guld værd.

Jeg kan også godt lide den diskrete måde hvorpå i beskriver psykoterapeutens forholden sig overfor klienterne og måde at agere på. Det viser på en fin måde hvor “lidt” der skal til når bare nærheden og kontakten og accepten er der.

Fine, enkle måder I får beskrevet barndommens og tidlige traumers indflydelse på nutidige handlinger og reaktionsmåder. 

Jeg er kun nået ca. 1/2 ind i bogen, men synes allerede jeg kan se hvor fint I i en spændende roman får indflettet alle de forskellige psykoterapeutiske aspekter, som i Organisk Psykoterapi primært handler om accept, nærhed, kærlighed og væren
- og så selvfølgelig de relevante, timede interventioner.

Det er med glæde og nysgerrighed jeg hver gang sætter mig ned og læser i jeres bog.

Dejligt I har skrevet den - tusind tak.

Sten Muus, overlæge i psykiatri og Organisk Psykoterapeut


Jeg er bestemt blevet meget klogere på, hvad psykoterapi indebærer og er fuld af beundring over, at det ser ud til at være muligt både at finde og løse op for knuder, nogle af os af forskellige grunde pådrager os.

Jeg fandt første kapitel meget interessevækkende og var spændt på hvad der fulgte. Mange af de konflikter, I inddrog i løbet af bogen, kunne jeg genkende både fra mig selv, min familie og gode venner. Det faglige aspekt var meget oplysende i jeres afsluttende kommentarer omkring hver enkelt person. Det synes jeg var en god idé.

Så har jeg glædet mig over sproget. Det er lykkes fint at gøre bogen læselig samtidig med, at man fornemmer fagligheden bag.

Rita Frank, cand. pæd.


Vi er nu nået til vejs ende. Vi har virkelig følt os underholdt og berørt undervejs. Vi har også i forskellige af personerne set sider af os selv fra forskellige tidsperioder af vores liv. Vi har virkelig kunnet leve os ind i personernes liv og problemer, og har været spændt på og optaget af hvad der videre skete med hver enkelt. Det har helt klart været en drivkraft til at gå videre med læsningen. Det er et klart plus ved bogen, at vores nysgerrighed hele tiden er blevet vakt iflg, hvor vi er blevet “båret/ført” hen.

Selve idéen med at følge en gruppe mennesker på et årskursus beriges og menneskeliggøres af at man også får indsigt i deres liv ud over, hvad der sker på delkurserne undervejs, Samtidigt med at de får afprøvet nye indsigter.

Det har været rart for os at kunne læse bogen sammen. Vi har udvekslet oplevelser og udvikling sammen og det har været godt for vores parforhold.

Det har været en skøn oplevelse og vemodigt at stoppe den, så tusind tak for det.

Lise Haderup, cand. psyk og psykoterapeut
Mogens Jørgensen, psykoterapeut


Jeg er med meget fornøjelse og udbytte i gang med at læse jeres fantastiske bog. Jeres beskrivelse af karakterenes udvikling og relationer er en stor inspirationskilde i denne tid, hvor vores arbejdsmæssige fokus skifter fra Sydamerika til Danmark og fra overvejende ydre rejser til i højere grad Indre rejser. 

Jeg glæder mig til anden halvdel af bogen.

Hans Erik Rasmussen, psykoterapeut og rejsearrangør


Kære Inge og Kresten

Per havde jeres bog med på Rigshospitalet da han døde. Han var kommet til side 356 altså til fremtidsdrømmene. Jeg ved, at han var glad for at læse den. Han brugte den bl.a til at bearbejde tabet af Biba og kunne se tilbage på deres ægteskab på godt og ondt. Synes bare I skulle vide, at han satte pris på jeres bog.  

Margit Borch Benjaminsen


Et lys i mørket. En fantastisk bog, som samtidig fremkaldte minder fra min tid på Opin. 

Gullan Andreasen, psykoterapeut


Jeg har nu har læst jeres bog. Den er ret underholdende, synes jeg, minder mig om Yalom. Det er tydeligt, at I også har haft det sjovt, mens I skrev. Ud over det underholdende synes jeg også, at den afspejler jeres kærlighed til og indsigt i det menneskelige (og ikke mindst vore mangler) - og på mange måder giver bogen mig mindelser om at hengive sig til madrasdybet på Kalundborgvej. Så på den måde fører den mig også tilbage til min egen proces - genkalder mig lykkelige og besværlige stunder i de ca. 15 år, jeg havde min gang på DIG (Dansk Institut for organisk Psykoterapi), og som jeg er taknemmelig for.

Hans Henrik Kleinert


Stort tillykke med udgivelsen af jeres længe ventede bog, for mig. Jeg læste den langsomt og forsøgte ikke at sluge den. Så mange dejlige billeder og tanker fra en nu næsten svunden tid kørte i mit indre. Kan kun sige at det er et dejligt gensyn. Så megen genkendelse, glæde og frustrationer. Jeg synes at jeres fantastiske udvikling af Organisk Psykoterapi, fortjener dette monument. Jeg synes I i bogen, får formidlet sjælen og ånden i relationsarbejdet mellem mennesker, det vigtigste af alt “at blive set-hørt-mødt” i en omsorgsfuld og kærlig energi.

Det der glæder mig allermest er … at I har valgt at skrive den i et format, størrelse, sprogligt og med handling de fleste vil forstå og begribe … dvs. for mig, at den når bredest mulig ud til alle mennesker, der kunne have interesse i hvad selvudvikling kan indeholde. 
Budskabet er igennem.

- Og selvfølgelig kunne det være spændende at følge deltagerene videre … muligheden er der. Og materialet sikkert også. Så hvorfor ikke? 

Solveig Hyldgård, organisk psykoterapeutTil forsiden | Om romanen | Om forfatterne| Anmeldelser | Køb romanenWeb Analytics